'Öğrenci İşleri' filminin 22 Mayıs tarihinde Avrupa sinemalarıyla birlikte Belçika’da da vizyona gireceği belirtildi. Türk yapımı film Türkiye’de 24 Nisan’da vizyona girerken, Avrupa’nın başkenti Brüksel’in ardından Hollanda, Almanya, Fransa, İsveç, Norveç, Danimarka ve İsviçre gibi ülkelerin farklı şehirlerinde de ilerleyen zamanlarda vizyona girecek.

Yönetmenliğini Talip Karamahmutoğlu’nun yaptığı, başrollerini Murat Akkoyunlu, Fırat Tanış, Yeliz Şar, Bora Akkaş ve Deniz Celiloğlu’nun oynadığı ‘Öğrenci İşleri’ filminin galası Brüksel’de bulunan Kinepolis sinema salonunda yapıldı.

HABABAM TADINDA BİR FİLM

Yapımcılığını M.Yusuf Kulaksız'ın üstlendiği filmde sinema ve tiyatro dünyasından çok sayıda isim bir araya geliyor. Kulaksız, filmin ‘Hababam’ tadında olduğunu ve ailecek izlenebilecek bir yapım olduğunu söyledi. Kulaksız, “Türkiye’nin gündemi çok ağır ve buradaki insanlar da bundan etkileniyor. Bir yandan seçim, diğer yandan ise geçim derdi var. Her gün çok ağır gündemler peş peşe sıralanıyor. Bu film ise insanlara kısa bir mola sunuyor. İnsanların hem eğlenebilecekleri hem eğlenirken bazı yerlerinde duygulanabilecekleri bir film izleyecekler.’’ diye konuştu. Kulaksız, ilk galanın Kopenhag’da olduğunu ve Avrupalı Türklerden tam not aldığını aktardı.

FİLMDE MÜFETTİŞ ROLÜNÜ OYNAYAN BELÇİKALI TÜRK DE VAR

Öğrenci işleri filminin Belçikalılara bir sürprizi var. Filmde Türk asıllı Belçikalı bir oyuncu müfettiş karakteriyle rol alıyor. Brüksel’de uzun yıllardır işadamı olarak çalışan ve bundan öncede 2 filmde oynayan Durmuş Ünal çok eğlenceli bir çekim olduğunu söyleyerek, filmde nasıl rol aldığını şöyle anlattı: “İlk senaryo elimize geldiğinde filmin hikâyesinde özellikle küfür ve cinselliğe içermemesi benim için çok önemliydi. Bu filmin çekimleri için İstanbul’a gittim. Set amirinden, yönetmenine, yapımcısından sanatçısına kadar hepsinin uyum içerisinde olduğu güzel bir ortam vardı. Özellikle kamera arkası eğlenceliydi. Çok haz ve tad aldım ve çok eğlenceli bir çekim oldu.’’