Türkiye’de büyük ilgi gören ve birçok Avrupa ülkesinde de vizyona giren “Öğrenci İşleri” filminin galası Almanya'nın Stuttgart kentinde yapıldı.

Yönetmenliğini Talip Karamahmutoğlu’nun yaptığı, başrollerini Murat Akkoyunlu, Fırat Tanış, Yeliz Şar, Bora Akkaş ve Deniz Celiloğlu’nun oynadığı filminin Stuttgart UFA Palas Sinema ve Gösteri Merkezi’nde yapılan Almanya galasına çok sayıda sinemasever katıldı. Galaya başrol oyuncularından Fırat Tanış ile birlikte katılan yapımcı M.Yusuf Kulaksız, filmin "Hababam tadında" olduğuna vurgu yaptı. Yapımcı Yusuf Kulaksız’ın üstlendiği komedi filmi, küfürsüz ve her aile bireyinin rahatlıkla izleyebileceği bir film olarak ön plana çıkıyor.

"Daha önce Kopenhag ve Brüksel’de yaptığımız galalar gibi Stuttgart galamız da tam istediğimiz gibi oldu. İzleyici ne demek istediğimizi iyi anladı." diye konuşan Kulaksız, "Açıkçası boşa giden hiçbir espri olmadı. İnsanlar aileleri, çocukları ile filmi izlemeye geldi. Avrupalı insanlarımız artık sanata, kültüre zaman ayırabiliyor" ifadelerini kullandı.

Başrol oyuncularından Fırat Tanış ise zor gülen bir insan olmasına rağmen filmde çok güldüğünü söyledi. “Öğrenci İşleri” filminin güzel, kaliteli ve seviyeli bir çalışma olduğunu belirten Tanış, sinemaseverlerin aileleri ile birlikte filmi sinemada izlemelerini tavsiye ederek, “Kesinlikle çok keyif alacaklar” dedi.