Gaziantep'te 250 öğrencinin 126 tuvale çizdiği resimlerle 85 metrekarelik Atatürk portresi yapıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında alışveriş merkezinde düzenlenen etkinlikte, öğrenciler, çeşitli resimler yaptı. Pastel ve sulu boyayla çizilen resimlerin bulunduğu 126 tuvalin birleştirilmesiyle 85 metrekarelik Atatürk portresi oluşturuldu.

Ressam Atanur Doğan, törende yaptığı konuşmada, çalışmanın Atatürk'ün dünyada tuvale yapılmış en büyük portresi olduğunu savundu.

Daha önce de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 70 metrekarelik portre yaptıklarını belirten Doğan, şunları söyledi:

"Bugünün önemine yönelik de gençlerimizle bu portreye Mustafa Kemal Atatürk imzası ekleyerek resmimizi büyüttük. Atatürk'ün geleceği emanet ettiği çocuklar ve gençlerle böyle projelere imza atmaktan son derece memnunuz. Umarım, ilerleyen zamanlarda farklı projelerde de birlikte çalışırız."

Ressam Mustafa Bencan da sanatsever gençlerin yetişmesinin ülkenin geleceği açısından önem taşıdığını kaydetti.

 Çocuklara ve gençlere sanat ve vatan sevgisi aşılamak için böyle bir planlama yaptıklarını dile getiren Bencan, "Farklı bir çalışma ortaya koyduk. Daha önce 2 aylık çalışmayla ürettiğimiz dev portreye, gençlerimizle 18 tuval daha ekleyerek, 126 tuvalden oluşan yeni bir portreye imza attık. Böyle bir bayramda, böyle büyük bir portre yaptığımız için mutluyum" ifadesini kullandı.

Ressamlar ve öğrenciler, ellerindeki bayraklarla portrenin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi