Manisa İl Halk Kütüphanesi’nde 30 Mart-5 Nisan 2015 arasında kutlanacak 51. Kütüphane Haftası kapsamında, ortaokul öğrencileri arasında "İlk Uyanış Çanakkale" adlı oyun turnuvası düzenlendi.

Bu yıl Kütüphane Haftası'nın teması, “Kültürlerarası Diyalog ve Kütüphaneler" olarak belirlendi. Manisa genelindeki ortaokul öğrencileri arasında da bilgiye dayalı bir turnuva düzenlendi. İl Halk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı Sami Şişecioğlu’nun gözetimindeki turnuvaya 36 öğrenci katıldı. Ödüller, Kütüphane Haftası’nda verilecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Manisa İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ayşin Kibrit, “Çanakkale İlk Uyanış adlı oyun turnuvasını geçen yıl da düzenledik ama bu yıl daha çok ilgi gördü. Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü olması ve turnuva sonunda ödülün olması, ilgiyi daha da çok arttırdı. Ayrıca kütüphanemizde Çanakkale Savaşları, İstiklâl Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy ile ilgili kitapların sergisini açmış bulunmaktayız. Bütün okuyucuları kütüphanemize bekliyoruz.” dedi.