Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Bahattin Karakoç, Aktif Eğitimciler Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Mahmut Yıldırım, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Tören öncesi öğrenciler tarafından okunan Osman Sarı'nın ”˜Önden Giden Atlılar' ve Bahattin Karakoç'un ”˜İnsanlık Türküsü' şiiri salonda bulunanlardan büyük alkış aldı.

Programın açılış konuşmasını yapan SEYDER Başkanı Ufuk Çiçek: “Unutulmaya yüz tutmuş mektup yazma geleneğini canlandırmak için bu yarışmayı düzenledik. Bu yıl yarışmaya 725 öğrenci katıldı. Geleceğin Necip Fazıllarını yetiştirme gayretindeyiz. Mektuplarımız vardır bizim, sıladan gurbete hüzün taşıyan. Mektuplarımız vardır bir ucu yanık gönülden gönüle sevda taşıyan. Bugün belki de bu mektupların hasretini çekiyoruz.” dedi.

Daha sonra yarışmada, ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde birinci seçilen öğrencilerin mektupları okundu. Dereceye giren öğrencilere iPad, bisiklet ve fotoğraf makinesi hediye edildi. Tören toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu.