Kahramanmaraş'ın düşman işgalini 81 ilden katılan 2 bin 400 öğrenci, resim, şiir ve kompozisyonlarıyla kendi gözünden anlattı.

Kahramanmaraş Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ülke genelinde bu yıl beşincisi düzenlenen "Madalyalı Kahraman Şehir" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması sonuçlandı.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, başkanlık binasında düzenlediği basın toplantısında, ülke geneline yayılan yarışmaya 81 ilden katılımın olduğu belirterek, kentin düşman işgalinin çocukların gözünden anlatıldığını söyledi.

Yerel yönetimler olarak milletin köklü geçmişine önem verdiklerini belirten Poyraz, şunları kaydetti: "Milletimizin köklü geçmişini unutmayacak bir nesil yetiştirilmesi adına bu tür etkinlikleri önemli görüyoruz. Bir taraftan gelecek nesillere tarihimizin anlatılması bir taraftan da şehrimizin tanıtımına yönelik güzel gelişmeler olarak görüyoruz. Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz yarışmamıza resim dalında bin 100, şiir dalında 981 ve kompozisyon dalında 322 olmak üzere 2 bin 403 öğrencimiz katıldı."

Poyraz, yarışmaya katılan öğrencilere ve öğretmenlerine özverilerinden dolayı teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ise yarışmanın eğitim adına önemli bir organizasyon olduğunu bildrdi.

Alkan, yarışmanın köklü bir geçmişi unutturmadan gelecek nesillere aktarma adına önemli bir görevi üstlendiğini dile getirdi.

Yarışmaya Iğdır'dan katılan Tuba Badir resim, Tekirdağ'dan Osman Karamık kompozisyon, Konya'dan Tuğberk Avşaroğlu ise şiir dalında birinci oldu.

9 Şubat'ta düzenlenecek ödül töreninde, dereceye giren öğrencilerden birincilere 2 bin TL, ikinciye bin 500 TL ve üçüncüye ise bin TL para ödülü ile çeşitli hediyeler verilecek.