Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Erdemir Güzel sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yıl başından bu yana yaptıkları eserler Atatürk Kültür merkezinde halkın beğenisine sunuluyor.

ERDEMİR Güzel sanatlar lisesinde okuyan Resim bölümü öğrencileri yaptıkları resimleri açılan sergide halkın beğenisine sunuyor. 20 Nisan tarihine kadar açık kalacak sergide 12 farklı dalda yapılan çalışmalar sergilenirken, öğrenciler ve öğretmenleri Ereğli halkını sergilerine davet etti.

Sergi ile ilgili olarak açıklamada bulunan resim öğretmeni Sevim Yıldızsana, sergide 12 farklı çalışmada yağılan eserlerin olduğunu ve bu çalışmaların sene başında bu yana yağıldığını söyledi. Yıldızsana açıklamasında “Okulumuzda eğitim, öğrenim gören resim bölümü öğrencilerimizle birlikte açtığımız sergimizde dikkat ederseniz çok farklı tekniklerde çalışmalar var. 12 farklı teknik kullandık. Heykellerimiz var, rölyeflerimiz var. Grafik alanında baskı tekniklerimiz var. Desenlerimiz var. Resim alanında yağlı boyalarımız, pastel boyalarımız, sulu boyalarımız karışık tekniklerimiz var. Bunlarla ilgili resimler hazırladık. Öğrencilerimizle birlikte halkın beğenisine sunduk. Halkın çok güzel tepkileri var. Öğrencilerimizin yaşının küçük olup bu kadar güzel çalışmalar yapmasına inanamadılar. Biz onların tepkilerinden memnunuz. Öğrencilerimizin çalışmalarından da memnunuz" dedi.

Güzel sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencilerinden Asene Akkaya da resim yapmayı çok sevdiğini ve sergiyi gezen vatandaşların güzel tepki vermelerinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.