Adana Özel Burç Çukurova İlkokulu'nda ders aralarını, öğrenciler tarafından verilen mini konserler şenlendirdi. Okulun gitar, keman ve piyano kulübü öğrencileri, teneffüs aralarında mini konserler vererek arkadaşlarından alkış topladı.

Burçlu öğrenciler, "Ders arasında arkadaşlarımızın vermiş olduğu mini konserler bizleri oldukça mutlu etti. Arkadaşlarımızın gitar, keman ya da piyano çalıyor olması aslında bizler için büyük bir şans.” diye konuştu.

Burç Çukurova İlkokulu müzik öğretmeni Ceyhun Erkuş, 2014-2015 eğitim yılının başından bu yana öğrencilerin okullarında 4 kez konser verdiğini, bu tür faaliyetlere devam edeceklerini söyledi. Mini konserler sayesinde müzisyen öğrencilerinin özgüven kazandığını vurgulayan Erkuş, diğer öğrencilerin de eğlenceli bir teneffüs yaptığını kaydetti.

Burç Çukurova İlkokulu Müdürü Servet Genç ise eğitim ve öğretimi daha eğlenceli bir hale getirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Genç, “Mini konserler, aslında teneffüs sonrasındaki derste öğrencilerimizin daha dinç ve dinamik olması sağlıyor. Çünkü öğrenciler dersten kalan zihin yorgunluğunu teneffüste düzenlenen konser sayesinde atıyor, bir sonraki derse ise dinç giriyor. Bu tür etkinlikler öğrencilerimiz için zaman zaman sadece eğlence niteliğinde bir etkinlik gibi gelse de bizim için öğrencilerimizin derslerini daha iyi öğrenme ve kavramalarını sağlayan bir yöntemdir.” dedi.