Bursa Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Nilüfer’in köyken mahalleye dönüşen bölgelerindeki öğrencilerin okullarına ulaşımda yaşadıkları sıkıntıyı çektikleri belgesel filme taşıdı.

Soruna çözüm için çalışma başlatan Gençlik Meclisi üyeleri, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman’dan destek istedi. Nilüfer’de, Bütünşehir Yasası ile mahalleye dönüşen köylerdeki öğrencilerin okullarına ulaşımı çileye dönüştüğünü anlatan meclis üyeleri, daha önce taşımalı sistemle servislerle okullarına giden öğrenciler artık servis imkanından yararlanamadığını vurguladı. Öğrencilerin bu zorlu okul yolculuğunu Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi, “06-18” adını verdikleri belgesel filme konu etti.

Nilüfer’e 40 kilometre uzaklıkta bulunan Güngören, Maksempınar ve Unçukuru mahallelerini pilot bölge seçen Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi, kırsalda yaşayan öğrencilerin saatler süren zorlu yolculuklarını “Bütünşehir Yasası ile Eğitim Yarıda Kalmasın” sloganıyla belgesel filme taşıdı. Öğrencilerin sabah saat 06:30’da başlayan okul yolculuğu, yorgunluk nedeniyle derslerde yaşadıkları sıkıntılar ve okul çıkışında tam 3 saat boyunca mahallerine dönmek için Küçük Sanayi Sitesi’ndeki durakta saat 18.00’deki akşam otobüsünü bekleyerek yaşadıkları çile belgeselde ayrıntıları ile yer aldı.

Gençlik Meclisi üyeleri hazırladıkları belgesel ile birlikte Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman’ı ziyaret ederek soruna çözüm için destek istedi. Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay, Gençlik Meclisi Başkanı M. Berk Kaya ve projede yer alan gençlerin bulunduğu ziyarette Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, projenin altına imza atan gençleri kutlarken, sorunlarının çözümü için gereken desteği vereceklerini söyledi.