Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen EBA Kısa Film Yarışmasında birincilik Bartın Bilim ve Sanat Merkezi’ne geldi.

"Değerler Eğitimi" temasıyla Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmada, öğretmen kategorisinde, Bartın Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmeni Ertuğrul Demir’in yönetmenliğini yaptığı, Emrah Bilge Merdivan’ın senaryosunu yazdığı "Cam Duvarlar" adlı kısa film birincilik ödülüne layık görüldü.

Aile içi iletişimsizliği konu alan film, bireylerin aynı mekanda birbirlerine yabancılaşmalarıyla yükselen duygu geçirmez cam duvarların ancak yeniden tanışmakla kırılabileceği mesajını duygusal bir atmosferde izleyicisine veriyor. Bartın Bilim ve Sanat Merkezi’nin kendi imkanlarıyla çekilen kısa filmin oyucuları da Bilim ve Sanat Merkezi Müdür Yardımcısı Halit Hezer, Köksal Toptan Lisesi Coğrafya Öğretmeni Sündüs Hezer, ve Kültür Merkezi öğrencilerden Zeynep Acar ve Kıvanç Karaüzüm oldu.

Yarışma birincilerine yakın ilgi

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir ve Özel Eğitim Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Temel Yüksel, yarışmada birinci olan Bartın Bilim ve Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencilerini İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda ağırladı. Kısa film yarışmasında birincilik elde eden öğrencilerle yakından ilgilenen Yaşar Demir öğretmenlerimizi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.