Antalya Manavgat Çakış Ortaokulu öğretmenleri, Muhteşem Çocuk Masalları Projesi'nin 5'nci toplantısını Porkez Lizbon'nda yaptı.

Okulun Muhteşem Çocuk Masalları Projesi Koordinatörü Şirin Topçu, 9-14 Mart tarihleri arası Lizbon'da yaptıkları toplantı ile ilgili açıklamada bulundu. Topçu, 2 yıl önce Avrupa Birliği(AB) projesi kapsamında hazırladıkları projenin başarıyla sürdüğünü kaydetti. Portekiz Lizbon'da yapılan 5. toplantıya okul öğretmenleri Emrah Dingçi, Selda Demirelma ve kendisinin katıldığını söyledi. Portekiz'de proje paydaşı okulun kendilerini iyi bir şekilde karşıladıklarını belirten Topçu, proje paydaşı okulların Lizbon'da kendi ülkelerinin müzik, folklor ve danslarından kesitler sunduğunu kaydetti.

Topçu, Lizbon toplantısıyla ilgili şu bilgileri verdi: "Ortağımız bir vakıf okulu olmasından dolayı 0-80 yaş tüm öğrenci ve yetişkinlere kendilerini adayan bir ekiple çalışmaktadırlar. 4 gün boyunca okul öğretmenleri yenilikçi öğretim yöntemleri kullanarak projemize yeni drama, sanat ve ekip çalışmalarının örneklerini gösterdi. Projemizde 7 ülkenin masallarını drama yöntemleri ile öğrencilere ve velilerimize canlandırıyoruz. Şimdi de sıra Portekiz masalını canlandırmakta. Portekiz hareketliliğimiz bize bu konuda birçok fikir verdi."