Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarda, Saltanat Kapı karşısındaki Okçu Baba Türbesi’nin bulunduğu alan, çevre düzenlemesi ile ecdada yakışır hale getirildi.

Arşivlere 16’ncı yüzyılda yaşadığı bilinen, iyi okçuluğuyla ünlenen ve Okçu Baba olarak anılan Nusret Paşa’nın Saltanat Kapı karşısında bulunan türbesinin çevresi de Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlendi. Türbe çevresindeki zemin özel taşlarla döşenirken, yerleştirilen oturma grupları ile bölgeye bir anlamda yeni bir meydan kazandırılmış oldu.

Çalışmaların tamamlandığı Okçu Baba Türbesi’ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas’tan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Türbenin içini de gezen Başkan Altepe, Bursa’nın sahip olduğu ruhaniyeti gelecek kuşaklara da en iyi şekilde aktarmak için yoğun çaba harcadıklarını vurguladı. Bursa dışında ölen Osmanlı sultanları ve şehzadelerin de Bursa’ya defnedildiğini hatırlatan Başkan Altepe, "Bursa her dönem ruhaniyetiyle ön planda oldu. Okçu Baba da Bursa tarihinde iz bırakan isimlerden biri. Hem savaşçı, hem okçu yetiştiren bir komutan, hem de alperen ve evliya. Rivayetlere göre Yıldırım’da Setbaşı tarafından bir ok atar ve okunun düştüğü yere defnedilmeyi vasiyet eder. Oradan attığı okun da buraya düştüğü söylenir. Bursa tarihine damga vuran Okçu Baba’nın türbesi çevresinde yaptığımız düzenleme ile ecdada olan saygımızı ve vefamızı göstermiş olduk." dedi.