Adana’nın Ceyhan ilçesinde gerçekleştirilen Okullar Arası Yıldız ve Gençler Halk Oyunları Grup Yarışmalarına, düzenlemeli ve düzenlemesiz dalda farklı illerden 14 okul katılıyor. Ceyhan Spor Salonu’nda kıyasıya mücadele eden ekipler hünerlerini sergiledi.

Halk Oyunları Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ali Özçelik, grup müsabakalarının 8 merkez ilde gerçekleştirildiğini ifade ederken, "Kültürümüze sahip çıkan antrenör, veli ile sporcularımız ve emeği geçen herkese teşekkür ederim." diye konuştu. MHK Başkanı Özçelik, Yıldızlar Halk Oyunları finallerinin 15 Mayıs’ta Nevşehir’de, gençlerin ise 27 Nisanda Bolu’da yapılacağını kaydetti.

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, iyi bir ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını, takımlara, hakem, antrenör ve yöneticilere başarılar diledi. Milli Eğitim Ceyhan İlçe Müdürü Memduh Topuz ise katılan kafilelere başarılar diledi.

İlk gün yıldızlarda dereceye giren okullar şöyle:
Düzenlemeli dal: Adana Ahmet Cevdet Çamurdan Ortaokulu, Kahramanmaraş Afşin Atatürk Ortaokulu, Şanlıurfa Kanuni Sultan Süleyman Ortaokulu.
Düzenlemesiz dal: Gaziantep Mete Uygun Ortaokulu, Adana Gülbahçesi Ortaokulu, Şanlıurfa Kanuni Sultan Süleyman Ortaokulu ile Kahramanmaraş Afşin Atatürk Ortaokulu.