Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Kahramanmaraş Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nın dikkat çeken konuklarından biri de Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü idi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın iş birliğiyle düzenlenen fuarda Olgunlaşma Enstitüsü tarafından düzenlenen stand, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Bu şehrin bünyesinde barındırdığı zenginlikleri korumayı üstlenen Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü, gündemine aldığı belgesel çalışmalarıyla, ülkemizde 6 milyon kişinin geçim kaynağı olan tarım sektörünün değerinin anlaşılması için çalışıyor. Fuar boyunca dev ekrana yansıtılan belgesellerle lezzetlerinde Kahramanmaraş’ın rayihasını taşıyan peynir ve şirenin tanıtımı yapıldı.

İklim ve coğrafi özellikleri dolayısıyla şekillenen flora zenginliği, Kahramanmaraşlının bedenini beslediği gibi ruhunu ve böylece sanatını da besliyor. Enstitü, toprağın bereketini serpiştirdiği tasarımlarıyla fuarda nev’i şahsına münhasır bir alan oluşturdu. Başta ceviz, üzüm ve sümbül olmak üzere tarımsal ürünlerin sanat formuna büründüğü stand, ziyaretçilerin takdirini ve yoğun ilgisini üzerinde topladı.