Antalya'nın Serik ilçesi Solaklı Yörükleri Derneği Başkanı Ömer Gürler, Yörüklerin babası gördükleri ünlü oyuncu Sümer Tilmaç'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını söyledi.

Ünlü oyuncu Sümer Tilmaç ile 3 yıl önce Antalya'nın Serik ve Manavgat ilçesinde Toroslar'da Yörük hayatı ve yerleşik hayata geçişleriyle ilgili çalışma yaptıklarını belirten Gürler, usta oyuncunun Solaklı Yörükleri'nin tanıtımına yönelik yaptıkları belgesel çekimlerine destek olduğu için minnettar olduklarını kaydetti.

Yörük hayatının dünyaya tanıtılmasında Tilmaç'ın katkısının yüksek olduğunu belirten Gürler, "Kendisi de Yörük olan usta oyuncu Sümer Tilmaç'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Vefat ettiğini duyunca gözyaşlarını tutamadım. Allah mekanını cennet etsin. Tilmaç, gerçekten bir Yörük babasıydı. Kendi kültürüne düşkün bir kişiydi. Yörük hayatını dünyaya tanıtılmasında çok büyük katkıları oldu. Yörükler olarak onu hep özleyeceğiz. Allah mekanını cennet etsin. Çok mütevazi bir kişiydi. Sıcak kanlı bir kişi olduğu için insanlarla kısa sürede kaynaşırdı. " diye konuştu.