Müzehhip-ressam Ömer Şen katıldığı bir çok karma serginin ardından geleneksel sanatlar meraklıları ile 18-27 Nisan arasında ilk kişisel sergisiyle buluşacak.
Müzehhip-ressam Ömer Şen, katıldığı bir çok karma serginin ardından geleneksel sanatlar meraklıları ile 18-27 Nisan arasında ilk kişisel sergisiyle buluşacak. Sergisini geleneğe bağlılığın ifadesi olarak ’Otantisite’ olarak isimlendirdiğini belirten Ömer Şen’in ilk kişisel sergisinin küratörülüğünü Geleneksel Türk-İslam Eserleri Sanat Galerisi Kumbaracı4’ten Ebubekir Mete yapıyor. Geleneksel sanatlardan beslenerek hazırlanan motif, süsleme ve hat unsurları taşıyan on dört eser Teşvikiye’de Niş Art Galeri’de sergilenecek.
Yurtdışında ve yurtiçinde bir çok karma sergiye katıldığını belirten Şen, "İlk kişisel sergim ile geleneksel sanatları sevenler ile buluşacak olmanın heyecanı içerisindeyim. Türkiye’de geleneksel sanatlara ilgi gün geçtikçe artıyor artık kim olduğumuzu daha iyi biliyoruz sanırım. Bu bizim açımızdan son derece mutlu edici bir gelişme" dedi.
Yeni sergilerinin de yolda olduğunu vurgulayan Şen, "Yakın bir zamanda Kumbaracı4’ün organizasyonu ile Suudi Arabistan ve Katar gibi ülkelerde sergilere katılacağım" ifadelerini kullandı.