Bursa'nın Orhangazi Belediyesi ve Balkan Göçmenleri Derneği (BALGÖÇ) Orhangazi Şubesince ikincisi düzenlenen Balkan Folklör Şöleni başladı. Şölene Makedonya Vinica şehrinden halk oyunları ekipleri misafir olarak katıldı.

Orhangazi’nin kardeş şehri de olan Makedonya’nın Vinica Kentinden gelen halk oyunları ekibi ile Orhangazi Belediyesi’nin farklı yörelerden oluşan halk oyunları ekipleri ve BALGÖÇ Orhangazi Şubesi halk oyunları ekibi Orhangazi Belediyesi Kapalı Spor Salonundan Cumhuriyet Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Orhangazi Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen folklör şöleninde açılış konuşmasını Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan yaptı. Başkan Çağlayan, "Orhangazi’de bir Balkan rüzgarı esecek, Makedonya’da kardeş şehrimiz olan Vinica’dan Orhangazimiz’e gelen ekiplerimizi ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Yaklaşan Ramazan ayı içerisinde de Orhangazi’de Ramazan ayının maneviyatına uygun sosyal etkinlikler olacak" dedi.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen folklör şöleni yoğun ilgi ile izlendi. Şölende Orhangazi Belediyesi, İpekyolu ve Orhangazi BALGÖÇ folklör ekipleri değişik yörelere ait oyunları , Makedonya’nın Vinica Kentinden gelen halk oyunları ekibi de kendilerine ait folklör gösterilerini sergiledi.

Folklör şöleni gösterileri Yeniköy, Yeni Sölöz mahallelerinde ve son gün de (14 Haziran Pazar) Orhangazi Turgut Ünlü Açık Hava Tiyatrosunda olmak üzere dört gün devam edecek.