Bursa Kent Müzesi, ressam Malik Aksel’in koleksiyonunda bulunan ‘Orijinal Çanakkale Kartpostalları Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor.

Ünlü ressam Malik Aksel’in koleksiyonunda bulunan orijinal kartpostallar oğlu Murat Aksel tarafından Bursa Kent Müzesi’ne bağışlandı. Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı ve Üsküp anılarını içeren kartpostallarda Malik Aksel’in kendi el yazısı ile yazdığı açıklamalar yer alıyor. Bu değerli koleksiyon, Bursa Kent Müzesi’nde sergileniyor.

MALİK AKSEL KİMDİR?

Türk ressam Malik Aksel, geleneksel halk sanatlarından ve Anadolu köylüsünün yaşamından yola çıkarak figüratif ağırlıklı eserleriyle tanınıyor. 1901'de doğan Aksel, 1918’de İstanbul Erkek Öğretmen Okulu’na girdi. Aksel, burada resim hocası Şevket Dağ’ın ilgi ve desteğiyle resim çalışmalarını yoğunlaştırdı. 1921’de eğitimini tamamlayan sanatçı, 1928’de Avrupa sınavını kazanarak Almanya’ya gitti ve Berlin Güzel Sanatlar Akademisi’ne bağlı Resim ve Grafik Sanatlar Yüksek Okulu’nda Grossmann ile resim ve oyma baskı çalıştı. 1931’de Türkiye’ye döndü. 1932’de Gazi Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü (Gazi Eğitim Ens.) Resim İş Bölümü’ne öğretim üyesi olarak atandı. Aksel, 1987 yılında vefat etti.