Türk Ocakları Kahramanmaraş Şubesi, uzman konuşmacılarıyla çevremizdeki son gelişmeler bağlamında halkımızı aydınlatmaya devam ediyor.

Şube Başkanı Dr. Abdullah Tekinşen'den alınan bilgiye göre, 15 Kasım Cumartesi Günü, Saat 19.00'da, Necip Fazıl Kültür Merkezi - Alt Salonda -  verilecek  konferansın Ankaradan gelecek olan konuğu, Stratejik ve Ortadoğu konularındaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Celâlettin Yavuz.

Prof. Dr. Celalettin Yavuz Kimdir:

1953'te Hatay'ın Dörtyol ilçesinde doğdu. Dörtyol'da İlkokulu, Antakya'da ortaokulu ve sonra Deniz Lisesini bitirdi. Deniz Harp Okulu'ndan Teğmen, 1983'te Deniz Harp Akademisi'nden DenizKurmay Yüzbaşı olarak mezun oldu. Hamburg/Almanya'da Alman Sevk ve İdare Akademisi öğrenimi gördü. Almanya'da Deniz Ataşeliği ve dönüşünde Akdeniz Bölge Kom. Kurmay Başkanlığı, Karakol ve Çıkarma Gemileri Filotilla Komodorluğu görevlerinde bulundu. Genelkurmay Yunanistan-Kıbrıs Dairesi “Yunanistan Şube Müdürlüğü”, 2001-2003 Deniz Harp Okulu Dekanlığı yaptı, 2004'te Deniz Kurmay Albay rütbesiyle emekli oldu.

Akademik hayatı: 1993'te Doktor, 2002'de Doçent, 2012'de Profesör olan Yavuz, 2004 ”˜ten bugüne Millî Güvenlik Akademisi, Bilkent, Başkent, Atılım ve Ufuk Üniversiteleriyle Kara Harp Okulunda Siyaset Bilimi ve Uluslar Arası Siyaset konularında dersler verdi. Strateji ve Güvenlik konuları uzmanı olarak birçok projede yer aldı. Türk Ocakları G. Merkez Hars Heyeti üyeliği yaptı. Hâlen MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin Dış Politika ve Güvenlik Politikası danışmanıdır.

Eserleri: Müstakil ve ortaklaşa 23 kitap yazan Prof. Yavuz'un, sırf Konferansımız bağlamında; İstihbarat Örgütleri, Strateji ve Güç Kullanma, Arap Baharı ve Türkiye-Orta Doğu İlişkileri, Avrasya'da Türk Jeopolitiği, Terör ”“ Terörle Mücadele: ”˜PKK Özeli' ve Çözüm Yolları, Geçmişten Geleceğe Türkiye-Suriye İlişkileri, On İki Ada'nın Tarihi v.b. konularda eserleri ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır.