OSMANİYE (AA) - Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara bu yıl ilki açılan Kitap Fuarını 50 bini kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Belediye Başkanı Kadir Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Meydanı'nda açılan kitap fuarında, 90 yayın evinin 40 standa Osmaniyeli kitapseverlerle buluştuğunu belirtti.

Fuar boyunca 60 yazarın da okurlarıyla buluşarak söyleşi ve imza günü düzenlediğini ifade eden Başkan Kara şunları kaydetti:

"Kentte, 9-18 Aralık tarihlerinde açık olan kitap fuarını 50 bini aşkın kişi ziyaret etti. Osmaniyeli hemşerilerimizin kitaba olan ilgisi beni mutlu etti. Bir ülkenin insanları ne kadar çok okursa o ülke o kadar gelişir ve büyür. Dünyada söz sahibi olmak istiyorsak okumak zorundayız. Bunu da yetişen yeni neslimiz yapmak zorunda. Bizim amacımız çocuklarımıza güzel bir dünya bırakabilmek. Onların ellerine ancak ve ancak kitap yakışır. Kitap fuarını, hizmet verdiği süreç içerisinde 50 bini aşkın vatandaşımız ziyaret etti. Yayın evlerimizde vatandaşların ilgisinden oldukça memnun olduklarını söyledi. Fuar alanını ziyaret eden Osmaniyeli kitapseverler, rahatlıkla aradığı kitabı bulabildiler."

Başkan Kara kitap fuarını geleneksel hale getirmek istediklerini de sözlerine ekledi.