Bursa Kent Konseyi (BKK) Kültür Sanat Çalışma Grubu´nun gönüllü katılımcıları tarafından bu sene ikincisi yapılan BKK Kültür Sanat Haftası programında 'Osmanlı Kaftanları ve Anadolu'daki Gelin Başlıkları' konulu iki ayrı defile sunuldu.

BKK Kültür Sanat Çalışma Grubu üyesi Hatice Hanedar Yüksel kreasyonu kıyafetlerden oluşan 'Osmanlı Kaftanları' ve 'Anadolu’daki Gelin Başlıkları' konulu iki ayrı defilede saten üzerine sim sarma, ipek üzerine sim sarma, ipek üzerine çevre işi, ipek üzerine boncuk işlemesi, ipek üzerine tel kırma sanatı, ipek üzerine inci ve iğne oyası, ipek üzerine tel kırma Osmanlı motifli lale çalışması, iğne oyalı boncuk oyalı tasarım, dantel anglez, krep üzerine nakış işlemeden oluşan 14 Osmanlı kaftanı çalışması tanıtıldı. Ayrıca Mardin, Bursa Keles, Aydın, Kütahya, Çanakkale Biga, Çorum Alacahöyük, Çanakkale gelin başlıkları, Keles kadın başlığı ve özgün çalışmadan oluşan 10 başlık çalışması izleyenlerden büyük ilgi gördü.

BKK Başkanı Semih Pala, "Bursa Kent Konseyi olarak gönüllü çalışmalara destek veriyoruz. Hatice Yüksel kreasyonu ile gerçekleşen defile, kültür ve sanatımıza önemli katkılar sağlanmıştır." dedi.