2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan Tarihi Belediye Binası’nda fotoğraf ve resim sergisi düzenlendi.

Çorlu Fevzi Çakmak Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin organizasyonuyla düzenlenen fotoğraf ve resim sergisi, törenle kapılarını ziyaretçilere açtı. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, MHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Ergün, Çorlu Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, Çorlu Fevzi Çakmak Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin öğretmen, öğrenci ve velilerin hazır bulunduğu açılış töreninde, yapılan sunum ve konuşmalarda otizmli öğrencilerin engelli olarak algılanmamaları gerektiği, farklı algı ve düşünce yapısına sahip insanlar olarak kabul görülmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Açılış töreni münasebetiyle kırmızı kurdele kesilmesinin ardından sergi toplu bir şekilde ziyaret edildi. Otizmli öğrenciler tarafından yapılan resimler ve otizmli öğrencilerin eğitim ortamları ve gündelik hayatlarından kesitler içeren siyah beyaz fotoğrafların yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.

Tarihi Belediye Binası’nda düzenlenen fotoğraf ve resim sergisi, ileriki günlerde de açık olacak.