Gaziantep’te zengin bir para koleksiyonunun bulunduğu müzesi çöken Esat kaplan, pes etmedi. İki katlı müzenin enkazında kalan paraları kurtaran koleksiyoner, bu kez de müzesi için para basma onayı aldı.
Gaziantep’te yaşayan Esat Kaplan’ın Devri Alem Para Müzesi, Şubat ayında yağan yağmurlardan dolayı çöktü. 3 tona yakın eski medeniyetlere ait tarihi paralar da enkazın altında kaldı. Paralarını tek tek enkazın altından çıkaran Kaplan, onardığı müzesinde yeniden sergilemeye başladı. Kendi çabalarıyla binasını onardığını söyleyen Kaplan, "Şubat ayında müzemin bir kısmı çöktü. Kendi çabamla müzemin bir kısmını tekrar onardım. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin onarma sözü verdi ama bürokraside işler ağır işlediği ve ziyaretçilerden aşırı talep olduğu için biz de her şeye inat yapmaya devam ediyoruz. Gelen misafirlerimizi geri çevirmemek için müzeyi onardım. Ben bina çöktüğünde paralarımı toprağın içerisinden kendi elimle tek tek çıkarttım. Asla pes etmeyeceğim" dedi.
PARA BASMA ONAYI ALDI
Hazine Müsteşarlığı’na para basmak için başvurduğunu belirten Kaplan, başvurusunun onaylandığını ifade etti. Fıstık ya da Zeugma figürünün yer aldığı para basmak istediğini anlatan Kaplan, "Gaziantep’in kendi parasını basması için Hazine Müsteşarlığı’na başvurdum. İnşallah Gaziantep kendi parasını yakında basacak. Çünkü Gaziantep marka bir şehirdir. Marka şehrin marka parası olacak inşallah. Bu paranın yüzü fıstık olur, Zeugma olur, Çingene kızı olur. Yeter ki bana yardımcı olsunlar. Bu marka şehre marka para gerekiyor" diye konuştu.