Pazarcık Kaymakamlığında düzenlenen törende konuşan Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe, projenin Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tanıtma fonu destekleriyle hayata geçirildiğini belirtti.
Farklılıkların zenginlik olduğuna dikkat çeken Kaymakam Boztepe, "Farklı kültür ve yapıların bir arada yaşadığı Pazarcık'ta yaşamak, hayatı her yönü ile yakından tanımaktır. Yaşama farklı bakmaktır. Toplumun her kesiminin bulunduğu Pazarcık'ta yaşamak bir şanstır." dedi.

Proje kapsamında ilçede öğrencilerin camileri, cemevlerini ve inanç merkezlerini ziyaret edeceklerini, yurt içi ve yurt dışı gezilerinin olacağını, Hacı Bektaş ve Hz. Mevlana ziyaretlerinin yapılacağını dile getiren Boztepe, Alevi ve Sünni nüfusun Pazarcık ilçesindeki gibi yoğunlukta yaşadığı balkan ülkelerinin ziyaret edileceğini söyledi.

Projeye desteklerinden dolayı AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Mahir Ünal ve Celalettin Güvenç'e teşekkür eden Boztepe, şunları kaydetti:

"Mahalleler arası futbol turnuvası ve kaynaşma yemekleri düzenlenecektir. Toplumun huzurunu bozmaya çalışanlara karşı birlikte yaşama kültürünü başaran halkımızı, daha da kaynaştırmak ve var olan barışı daha da iyi tesis etmek amacıyla uygulamalar devam edecektir. Proje, Ekim-Kasım aylarına kadar değişik şekilde uygulanacaktır. Bu süreçte projeye katkı veren ve verecek olan kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum."


Yarışmada, "Farklı Renkleriyle Memleketim" eseriyle birinci olan Pazarcık Anadolu Lisesi Öğrencisi Nurten Teke'ya tam altın, "Sevgidir Dilimiz" çalışmasıyla ikinci olan Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Kevser Kumru'ya yarım altın, "Kültür zengini Pazarcık" adlı eseri ile üçüncü olan Pazarcık Anadolu Lisesi öğrencisi Rumeysa Kuloğlu'na da çeyrek altın verildi.

Öğrenciler, daha sonra dereceye girdikleri eserlerini okudu.

Dereceye girenlerin ödülleri Kaymakam Boztepe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çilo tarafından verildi.