Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle Türk vatandaşlığına geçen Çerkes asıllı genç piyanist Tambi Esad, Rusya'da katılacağı müzik yarışması öncesi son provasını yaptı.
 

Uluslararası müzik yarışmasına katılmak üzere Petersburg'a gelen Tambi Esad, yarışma öncesi son provasını kaldığı otelde yaptı. Bazı uzmanların "piyano dehası" olarak nitelediği Esad, provadan sonra duygularını AA muhabiriyle paylaştı.
 
Esad, heyecanlı ve gururlu olduğunu belirterek "Bu akşam son provamızı yapıyoruz. Elimden gelen her şeyi yapacağım. Zor ama olacak inşallah" dedi. Genç piyanist, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere kendisine yardım eden herkese çok teşekkür etti.
 
Esad'ın, Bursa'da eğitim aldığı müzik firmasının sahibi Rüstem Avcı, "Tambi çok iyi çalışıyor. Öğretmeninin rahatsızlanması ve 48 saat uykusuz kalmamız gibi zorluklar yaşadık ama bu zorluklar bizi tetikliyor. Yarın umarım hak ettiğimiz ve umduğumuz başarıya ulaşırız" diye konuştu. 
 
Avcı, Esad'ın artık kendilerini aşarak Türkiye'nin gururu haline dönüştüğünü belirterek "Gerçekten geleceğin sanatçısını yetiştirdiğimiz kanısı her geçen gün güçleniyor. Tambi, duruşuyla ve her yönüyle sanatçı olmaya aday, hani derler ya sanatçı olunmaz, sanatçı doğulur... Tambi zaten sanatçı doğmuştu, biz sadece onu işleyerek kazandık" ifadesini kullandı.
 
Tambi Asaad'a nüfus cüzdanı, Türk vatandaşı olmasına ilişkin kararnamenin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalamasının ardından Osmangazi Nüfus Müdürlüğü gece saatlerinde açılarak verilmişti. Daha sonra Bursa Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesine giden genç piyanist pasaport başvurusunda bulunmuştu. Esad pasaportunu Ankara'da teslim aldıktan sonra, İstanbul aktarmalı Petersburg'a hareket etmişti. 
 
Esad, Petersburg'daki müzik yarışmasında yeteneklerini sergileyecek.