Türk Polis Teşkilatı’nın 170’inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Samsun’un Çarşamba ilçesinde polisler Fen Lisesi öğrencileriyle söyleşi yaptı.

Çarşamba Fen Lisesi konferans salonunda gerçekleşen söyleşiye Çarşamba Emniyet Müdürlüğü'nden Emniyet Amiri Hasan Öztürk, Trafik Komiseri Âdem Keskin, Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amiri Komiser Yardımcısı Ömer Ünal ve toplum destekli polisler katıldı.

Fen Liseli öğrencilere karşı ilk konuşmayı Emniyet Amiri Hasan Öztürk yaptı. Öztürk, "Türk Polis Teşkilatı’nın 170’inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında sizlerle bir araya geldik. Sizlerin her sorusunu karşılıklı sohbet havasında cevaplayacağız." dedi.

Daha sonra öğrencilere hitap eden, Toplum Destekli Polislik Bürosundan Polis Memuru Dilek Demir, 155'in işleyişi hakkında bilgiler vererek: "155’i her zaman arayın. Suç ve suçu önlemekte sizlerin haberleri bizler için çok önemlidir. Polis olarak temel amacımız, sizlerin günlük hayat da herhangi bir suçun mağduru olmadan, güven içinde yaşayabilmenizdir. 155’i arayan hiç kimsenin asla kimliği açıklanmamaktadır. Zaten bu bir suçtur. Bizler sizler için varız." diye konuştu.

Giriş konuşmalarının ardından polislerle öğrenciler soru cevap şeklinde karşılıklı sohbet etti.