Uluslararası 5. Ressamlar Buluşması kapsamında Nevşehir’in turistik Ürgüp ilçesine gelen 10 sanatçının yaptığı eserlerden oluşan sergi açıldı.

Ürgüp Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Uluslararası 5. Ressamlar Buluşması kapsamında tertiplenen sergiyi, Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Kaptid Başkanı Yakup Dinler ile vatandaşlar gezerek, sanatçılardan eserler hakkında bilgi aldı.
Bu yıl 29 Mart- 04 Nisan 2015 tarihleri arasında Ürgüp’e gelen 10 sanatçı Ürgüp Belediyesi sinema salonunun üst katında çalıştı.

Kent parkta bulunan trafo üzerine de Kapadokya’nın sembollerini yapan Daniel Jordanov Alberchy, “Ürgüplülerin misafirperverliklerini, cana yakın davranışlarını her yıl farklı sanatçı arkadaşlarımızı getirerek gösteriyoruz. Her yıl başka bir yer seçip orda sanat çalışması yapabiliriz. Fakat Ürgüplülerin davranışları nedeniyle kendimizi burada evimizde hissediyoruz. Bu nedenle her yıl buraya geliyoruz” dedi.

Sinema salonunda düzenlenen serginin ardından katılımcılar Kent Park’ta bulunan trafoya giderek çalışmayı yerinde gördü.