Tarihi Aspendos Tiyatrosu'nun ev sahipliği yaptığı 22. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, Soul Mate (Ruh İkizi) operasıyla devam etti. 5 Eylül'de başlayan festival 23-24 Eylül'de Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) üyesi ülkelerden solistlerin vereceği konserlerle sona erecek.

Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Kore Ulusal Operası sanatçıları tarafından sahnelenen Ruh İkizi operası, yer yer komik olayların yaşandığı romantik bir aşk hikayesini ele aldı. Geleneksel Kore düğünlerinden sahnelerin de olduğu Ruh İkizi operası, festival seyircisini 500 yıl önceki Kore kültürü, gelenekleri ve gündelik hayatını yakından görme şansı verdi. İlgiyle izlenen temsilin son perdesinde yağan yağmur ise tarihi tiyatroda farklı bir atmosfer oluşturdu. Ruh İkizi, müzikleri, masalsı kostüm, dekor ve makyajı ile geceye damga vurdu.

22. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali 23-24 Eylül'de Türkiye'nin de içinde olduğu TÜRKSOY üyesi ülkelerden gelecek solistlerin vereceği konserlerle kapanacak.