Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan yerleşik Ruslar, folklorik kültürlerini İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'nde açtıkları 'Bizim folklorik bebeklerimiz' sergisiyle tanıtıyor.

Manavgat'ta yaşayan Rus folklorik bebek ustası ve desinatör Julia Polat, yaptığı folklorik bebeklerle Rus folklorik kültürünü tanıttıklarını söyledi.

Manavgat'a gelen Avrupalı, İskandinav, Baltık ve diğer millet turistlerine otellerde açacakları sergilerle Rus folklorik bebeklerini tanıtacaklarını belirten Polat, Rus folklorik bebeklerin büyüklüğü ve işçiliğine göre bir gün ile bir hafta içinde hazırladığını kaydetti.

Polat, "Folklorik bebeklerdeki tasarımların hepsi, el işi kumaşlarını Rusya'dan getirterek yaptığımız için hepsi orijinal. Gelen talepler doğrultusunda folklorik bebek yapıyoruz. Rus folklorik bebek yapımı teknik olarak Türk yöresel folklorik bebek yapımında biraz farklı. Folklorik giysilerdeki el işçiliğini aslına uygun yapıyoruz. Folklorik bebeklerin kültürümüzü tam olarak yansıtmasını istiyoruz. Burada yapılan Türk folklorik bebekler de çok güzel. Çocuklarımıza folklorik bebek yapmasını öğretiyoruz. İsteyene de atölyemizde folklorik bebek yapımı öğretiyoruz." diye konuştu.