St. Petersburg’da faaliyet gösteren Rus-Türk Kültür Merkezi İstanbul Feride Dayanç Ebru Atölyesi’nin ebru sergisine ev sahipliği yaptı. Tüm ziyaretçilere açık olan sergi 9 Ekim’e kadar devam edecek.

Feride Dayanç Ebru Atölyesi hocası Feride Dayanç ve Rusya Barış Vakfı St. Petersburg Başkanı Lidiya Hotçenkova’nın birlikte açılışını gerçekleştiği sergiye Rus sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Açılışa Feride Dayanç Ebru Atölyesi’nin tüm çalışanları katıldı ve kendi eserlerini ziyaretçilere tanıttı.

Açılıştan sonra eserleri inceleyen ziyaretçiler ebru sanatı ve sergilenen eserler hakkında ebru ustalarına sorular sordu. Açılıştan sonra Rus-Türk Kültür Merkezi açılışa katılanlara Türk mutfağından çeşitli ikramlarda bulundu ve ziyaretçiler ebru ustalarıyla sohbet etti.

“SANAT VE KÜLTÜR FAALİYETLERİ DOSTLUK İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRİYOR”

Sergiyle ilgili Cihan Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Rusya Barış Vakfı St. Petersburg Başkanı Lidiya Hotçenkova, bu tip sanatsal ve kültürel faaliyetlerin Rusya ve Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerini artırdığını söyledi. Hotçenkova ayrıca “St. Petersburg şehri ve Rus-Türk Kültür Merkezi arasındaki ilişkilerin çok daha artmasını diliyorum” dedi.

“EBRU SANATI KÜLTÜR ŞEHRİ ST. PETERSBURG’DA ÇOK DAHA FAZLA ANLAM KAZANIYOR”

İstanbul Feride Dayanç Ebru Atölyesi hocası Feride Dayanç, St. Petersburg Rus-Türk Kültür Merkezi’ne kendilerini misafir ettiği için teşekkür etti. “Sanatımızı bugün burada paylaşıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” diyen Dayanç, Rus-Türk Kültür Merkezi’ne de kendilerini ağırladığı için çok teşekkür etti. Dayanç ayrıca “Türkiye ve dünyanın birçok şehrinde sergi açtık, fakat St. Petersburg’un bir kültür şehri olması nedeniyle bu sergi çok daha büyük bir anlam ifade ediyor.” dedi.