Şahika Sanat ve Sevgi Derneğinin; ‘’DURMA DANS ET’’ başlıklı Gençlik projesinde yurt dışından gelen gençler Kültür Müdürü sayın Seydi Küçükdağlı’yı ziyaret ettiler

Şahika Sanat ve Sevgi Derneğinin; ‘’DURMA DANS ET’’ başlıklı Gençlik projesinde yurt dışından gelen gençler Kültür Müdürü sayın Seydi Küçükdağlı’yı ziyaret ettiler…Kahramanmaraş’ın zenginlikleri ile gençleri bilgilendiren Seydi Küçükdağlı Germenica Antik Kenti ve çalışmaların gidişatını anlattı. Şahika Dernek Başkanı Engin Karabekiroğlu, ‘’Kültür Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş’ın turizme açılmasında dışarıdan gelen her ferdin,zenginliklerimize tanık olması gerekir. Germenica  Kahramanmaraş’ın çok büyük zenginliği. Umarım en kısa zamanda çalışmalar bitirilir.’’ dedi.

‘’DURMA DANS ET’’Başlıklı ‘’Şahika Sanat ve Sevgi Derneği’’ ile yunan ortağı ‘’beART’’ kuruluşunun gençleri dostluk, arkadaşlık, sevgi kültür paylaşımı konusunda örnek davranışlar sergilediler. 14 günlük proğramda (21 şubat-7 mart) Arkadaşlık ederek, Kahramanmaraş’ın tarihi ve turistik yerlerini gezdiler. Günün bir bölümünde de Şahika’da birbirlerine kendi yöresel danslarını tanıttılar. Pazar günü katıldıkları off road turuyla birlikte Ali Kaya’sında gezi yürüyüşü yaptılar. 4 Mart Çarşamba günü ise Yeşilgöz ve Döngel Mağraları’nı gezerek mangal keyfi yaptılar. Türkiye’ye ilk defa gelen gençler çok beğendiklerini  Kahramanmaraş’ta yaşadıklarını hiç unutmayacaklarını söylediler.