Alanyalı 'sahil birikintileri sanatçısı' Nadir Erdoğmuş, turizm şehrinde nehir ve denizin sahile vurduğu odun parçalarına atölyesinde şekil vererek yerli ve yabancı turistlere satmak için hediyelik eşya yapıyor.

15. Alanya Uluslarası Kültür ve Sanat Festivali'nde sergi açan sanatçı Erdoğmuş, deniz kıyısında topladığı odun ve kıymık parçalarını bir kuşa, bir kuğuya, bir leyleğe ve bir deve kuşuna dönüştürdüğünü anlattı. Emekli olduktan sonra vaktini kahve köşelerinde oyun oynayarak boşa geçirmemek için yalos (sahil birikintileri) sanatına yöneldiğini belirten Erdoğmuş, festivalde sergilediği tüm eserlerini kendisinin atölyesinde yaptığını, hepsinin el emeği göz nuru eserleri olduğunu söyledi.

Sergideki eserlerinin odun parçalarına şekil vererek ve birleştirerek ortaya koyduğunu vurgulayan Erdoğmuş, "Sergiye genelde turistler ilgi gösteriyor. El emeği ve göz nuru çalışmalar olduğu için turist emeğe saygıdan ötürü fiyat ederine saygı gösteriyor. Hediyelik eşyaların hepsi doğal malzeme. Deniz ve nehir kenarından toplayarak yaptım. Turistlerin ilgi göstermesi emeğe gösterilen bir saygı anlayışı olarak memnun oluyorum." diye konuştu.

Erdoğmuş, sergide, uğraşısına göre 30 ile 300 lira arasında fiyat değeri olan eserlerin bulunduğunu kaydetti.