Kahramanmaraşlı şair ve yazar Nuri Pakdil, Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yaptırılarak kendi adının verildiği Nuri Pakdil Kütüphanesi'ni ziyaret ederek öğrencilerin kitaplarını imzaladı.

Pakdil, burada yaptığı açıklamada, adına yaptırılan kütüphanenin Kahramanmaraş'ta eğitime ve kültüre duyulan ilginin devam ettiğini anlamına geldiğini söyledi.

Kentte son dönemlerde tarih ve kültürel anlamda gelişmelerin olduğunu dile getiren Pakdil, şunları kaydetti: "Değerli kardeşim, düşünce arkadaşım Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz'ın  büyük bir incelik göstererek açtığı ve adımı verdiği kütüphanede bulunmaktan mutluluk duydum. Öğrenci kardeşlerimizin kitap ve defterlerini imzalamaktan büyük onur duyuyorum ve olağanüstü de heyecanlıyım" dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise Nuri Pakdil'in Kahramanmaraş için önemli bir değer olduğunu ifade etti.

Son yüzyılda yetişen ve şu anda hayatta olan birkaç isimden bir tanesinin Nuri Pakdil olduğunu dile getiren Poyraz, "Kendisine hayırlı ve uzun ömürler diliyoruz. Kendisi uzun zamandır şehrimize gelemiyordu. Ama son birkaç yıldan beri gelmeye başladı. Bizim her zaman başımızın tacıdır. Biz bir vefa borcu olarak Nuri Pakdil ismini yaşatmak adına bu kütüphaneye verdik. Geldik gördük ki bu güzel çocuklarımız bu güzel ortamda derslerini yapıp kitap okuyorlar."

İmza törenine Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı ile öğrenciler ve basın mensupları katıldı.