Kahramanmaraşlı şair-yazar Yasin Mortaş, Malatya Tabipler Odası tarafından düzenlenen "Şiddeta beyaz isyan" temalı yarışmada "Beyza Güvercinler" hikayesiyle ikincilik ödülü elde etti.

Türkiye'de sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekmek ve sağlığın rengi olan beyaz üzerinden "Şiddete beyaz isyan" temasıyla ülke genelinde yapılan hikaye yarışmasında Mortaş, önemli başarı sağladı.

Mortaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, birincisi olmayan hikaye yarışmasında Kahramanmaraşlı şair-yazar Yasin Mortaş, "Beyza Güvercinler" hikayesiyle ikincilik ödülüne layık görüldüğünü, bunun da kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Ödülünü Malatya İl Genel Meclisi'nde yapılan bir törenle aldığını belirten Mortaş, "Şiddet, insani bütün değer yargıları dışında, insancıl olamamanın ve güzel yaratılmanın aksine bir eylemdir. Şiddet, tarihler boyunca, toplumların hiç iyileşmeyen yara başlarıdır. 'Sevelim sevilelim, Dünya kimseye kalmaz' değeriyle hareket etmenin gelecek nesillere de bir iz bırakacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.