Samsun Bafra ilçesinde düzenlenen "5. Neyzen Tevfik Kolaylı Şiir Şöleni" için şehre gelen şairler Belediye Başkanı Zihni Şahin’i makamında ziyaret etti.
Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat, organizasyon heyeti, yurt içi ve yurt dışından gelen misafirler ile birlikte Başkan Şahin’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat “Bafra’mızda 4 gündür değerli davetlilerimizi ağırlıyoruz. İnşallah memnun edebilmişizdir. Neyzen Tevfik Kolaylı Şiir Şöleni münasebetiyle konuklarımızı burada ağırlamaktan onur duyuyoruz. Tabii ki bu organizasyonun arkasında bir güç var. Biz o güçten cesaret alarak Bafra’mızı hem yurt içerisinde hem de yurt dışında tanıtmak bu arada da Değerli hiciv üstadı Neyzen Tevfik’i anlamak ve anlatmak için bir organizasyon yapıyoruz. Arkamızda bir güç var. O güç Sayın Başkanımız Zihni Şahin ve ekibidir. Sağ olsunlar bu organizasyonun başarılı geçmesi için ellerinden gelen tüm desteği verdiler. Bafra’yı hep beraber hem kültürel açıdan hem sosyal açıdan hem de ekonomik açıdan geliştirmeye uğraşıyoruz. Hem yönetim kurulum hem komisyonun mensupları hem de sizler adına kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Buraya gelen bütün dostlarımıza da teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Şahin “Bu birliktelikten sonsuz mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bafra’mızda önemli bir sanatsal etkinlik düzenlediniz. Tabi ki bu organizasyona katkı ve daha etkili bir anlam sağlamada dışarıdan gelen siz misafirlerimiz oldu. Başka zaman da yine sizleri misafir etmek isteriz. Neyzen Tevfik Kolaylı dünyaya mal olmuş bir hiciv üstadı. Bu organizasyonları daha da güzelleştirmek için gayret göstereceğiz. Bafra’mızı eğitim, tarım, sanayi, turizm ve kentleşme alanlarında ileriye taşıyacağız. Bunlar bizim ana hedeflerimizdir. Biz önemli bir vizyon ortaya koyduk. Bu uzun soluklu bir yoldur. Bu yolda biz ve bizden sonraki nesiller inşallah yürüyecek ve Bafra’mızı çok daha ilerilere taşıyacaktır. İlçemiz doğal ve tarihi güzellikleri ile önemli bir şehirdir. Turizmde ilçemizin adının daha iyi duyuracağız. Bafra turizmde önemli bir cazibe merkezi olacaktır. Biz bununda temellerini attık" diye konuştu.
Davetliler ziyaretin sonunda Başkan Şahin’e günün anısına ülkelerinden getirdikleri hediyeleri takdim ettiler. Ziyaretin ardından Başkan Şahin yurt içi ve yurt dışından gelen davetli şairlere Çetinkaya Köprüsü ve Kuş Cenneti kabartmalı plaket ile birlikte çeşitli hediyeler takdim etti.