Samsun'daki Özel Feza Berk Ortaokulu'nun öğrencileri, "Dersimiz Kütüphane ve Küp" projesi kapsamında, her gün okul kütüphanesinde bir saat kitap okuyor.
Kütüphane Haftası münasebetiyle söz konusu projeyi hayata geçiren öğrenciler, Gazi İl Halk Kütüphanesi'ni ziyaret etti. Burada yetkililerden kütüphanenin işleyişi, bulunan kitaplar, ödünç kitap alma işlemleri ve üyelik konusunda ayrıntılı bilgi aldılar. Yaşları küçük olduğundan en kısa zamanda velileriyle gelip üye olacaklarını söylediler.

Özel Feza Berk Koleji Müdür Yardımcısı ve Türkçe Öğretmeni Dursun Kaçmaz, öğrencilere kitap sevgisi aşılmak, kütüphanelerin rahat huzurlu bir ortam olduğunu göstermek ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla böyle bir ziyaret planladıklarını ifade etti. Kaçmaz, "Proje kapsamında her gün öğrencilerimizle okulumuzun kütüphanesinde bir saat kitap okuma faaliyeti gerçekleştirmekteyiz. Bunun yanısıra Küp projesiyle de 'Kütüphane Paylaşımları' adı altında öğrencilerimizle kitap ve okur yazarlık çalışmaları çerçevesinde paylaşımlar gerçekleştirmekteyiz. Bu ziyaretle de projemizi perçinlemiş olmaktayız. Kütüphane yetkililerimize teşekkür ediyorum." dedi.