Samsun Memurlar Derneği (SAMED), Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(s.a.v.)’i tanımak tanıtmak, anlamak ve anlatmak amacıyla 'SAMED O’nu Okuyor' adlı kazananı çok ama kaybedeni olmayan bilgi yarışması düzenlendi.

Işık Yayınları Heyetince hazırlanan 'İnsan ve Topluma Ulaşma Yönüyle – Peygamber Efendimiz' adlı kitabın konu edinildiği yarışmaya, dernek üyeleri ve gönüllülerinden oluşan üçer kişilik; Yolcular, Aksiyon, Ümit, Tiryakiler, Feza, Fetih, Endülüs, Selam ve Atlantik isimli 9 takım katıldı. Yarışmayı, yarışmacıların, dernek üyesi ve gönüllülerinin ailelerinden oluşan geniş bir izleyici grubu takip etti.

Programın açılışında Peygamber Efendimiz(s.a.v.)’i anlamanın ve tanımanın önemini anlatan kısa bir konuşma yapan İlahiyatçı Said Aktürk , “Efendimiz(s.a.v.)’in nübüvvet dönemi bir çekirdek hükmündedir. Tıpkı bir ağacın çekirdeğinin ağacı içermesi gibi insanlığın çekirdeği hükmünde olup tüm insanlık tarihi için yaşanmış ve yaşanacak hadise ve problemlerin çözümü ile ilgili örnek ve modelleri içermekte, şifrelerini vermektedir. O’nun hayatı iyi bilinir, anlaşılır ve yaşanırsa bugün yaşanalar daha iyi kavranabilecektir. Günümüzün pek çok sorunu herhangi bir tereddüde mahal vermeden çözüme kavuşturulabilir.” diyerek Hendek Savaşında yaşananlar çerçevesinde Ahzab Süresinin tefsirini yaptı.

Programın devamında, 3 eleme ve 1 final etabı olmak üzere toplam 4 etap halinde yapılan bilgi yarışmasında 3’er takım halinde 10 soru soruldu. 3 eleme etabında 1.nci olan takımlar (Fetih, Yolcular ve Feza), yine 3 takım olarak final etabında karşılaştılar. Beraberlikle sonuçlanan etaplarda eşitlik bozuluncaya kadar ilave soruların sorulduğu ve oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçen, sunuculuğunu SAMED Dernek Başkan Yardımcısı Hüsnü Kütükçü’nün yaptığı yarışmada birinci ‘Fetih’, ikinci ‘Yolcular’ ve üçüncü ise ‘Feza’ takımları oldu. Yarışma sonunda katılan tüm yarışmacılar ve takımlar tebrik edilirken, kendilerine sponsorlarca sağlanan hediyeler takdim edildi.

Programın kapanışında söz alan SAMED Başkanı Sayın Muhsin Bayrak, “Değerli izleyicilerimize, katılımcılarımıza, sponsor kuruluşlara ve yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve özellikle böyle güzel bir etkinliğin gerçekleştirilmesinde baştan sona büyük bir özveri ve gayretle koşturan Başkan Yardımcımız Sayın Hüsnü Kütükçü’ye teşekkür ediyorum. Burada sizleri, bizlere böyle güzel bir şekilde destek verirken görmek bizleri çok mutlu etti. Sizlerden aldığımız bu güçle yine sizlerden gelecek güzel fikir ve talepler doğrultusunda pek çok güzel projeyi gerçekleştirmeyi umuyor ve nice başka etkinliklerde buluşmayı bekliyoruz.” şeklinde konuştu.