’Geleceğin Umudu Umudumuz Sizsiniz’ projesi kapsamında vatandaşları bilinçlendirmeye yönelik Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polislerinin yazdığı ve oynadığı tiyatro sahnelendi.
Polisin her gün görev yaparken karşılaştığı, vatandaşların maddi ve manevi kayıplar yaşadığı olaylardan esinlenerek oluşturulan tiyatroda iletişim yoluyla dolandırıcılık, trafik kuralları, maganda kurşunu, 155 Polis İmdat, emniyet kemeri konuları vurgulandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü polisleri tarafından 2016 yılı Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı(ÇOGEP) çerçevesinde ’Geleceğin Umudu Umudumuz Sizsiniz’ projesi kapsamında tiyatro gösterisi düzenlendi. Tiyatro gösterimine; Samsun Vali Yardımcısı Osman N. Çobanoğlu, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Necati Yılmaz, emniyet amirleri ve öğrenciler katıldı.
“Televole” isimli tiyatro oyunu TRT Senaristi Ayhan Arabacı, “Tabu” isimli tiyatro oyunu Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Salih Öztürk tarafından kaleme alınıp polisler tarafından oynandı. Atatürk Kültür Merkezi Küçük Salon’daki tiyatro gösterimi, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Tiyatro Bölümü Başkanı Avni Rakop ve Tiyatro Eğitmeni Saliha Çandar’ın katkılarıyla hazırlandı.