İnternet bağımlılığı ve obeziteye dikkat çekmek isteyen Aydınlı amatör yönetmen Harun Kızılarslan, hayatın sanal âlemden ibaret olmadığını göstermek amacıyla bisikletli ilgili bir kısa film çekti. Bisiklete binme oranının yüksek olduğu Aydın’ın Çine ilçesinde çekilen filme destek veren bisikletçi Halit Güler de, “Herkes internete, bilgisayara, cep telefonuna bağımlı hale gelmiş. İnsanları özgürlüğüne kavuşturmak istedik. Bisiklete dikkat çekmek istedik,” dedi.

Yaklaşık 5 dakikalık, “Testere Çine'de Velesbid” adlı filmin galası, Çine Kültür Merkezi’nde yapıldı. Büyük ilgi gösterilen film hakkında bilgi veren yönetmen Kızılarslan, “Testere, filmlerde hep kötü karakterde. Bizim bu kısa filmimizde iyi rolde. Gençlerimizi bilgisayar, tablet ve teknoloji esaretinden kurtarmak için Testere’nin yardım etmesini ve bisikletin ön planda olmasını istedik. Çocuklarımızın bisikletle özgürlüğe kavuşmalarını istiyoruz. Bisikletle beyinsel ve bedenen özgürlüğe ve sağlığa kavuşmalarını istiyoruz. Bisiklet binmenin güzelliğine dikkat çekmek istedik.” dedi.

Filme destek veren Çineli bisikletçi Güler de, “Bu filmle bilgisayar, tablet, cep telefonu, bilgisayar gibi teknoloji esiri olmuş çocuklarımızı bundan kurtarmak ve bisiklete dikkat çekmek istedik. Çocuklarımızın sosyal ve doğal yaşamı olması için bu filmi çektik. Teknoloji esiri çocuklarımızı bir nebze olsun bu esaretten kurtarmak, daha hareketli hale getirmek ve hayatlarında hareket etmek için bisikletin olduğunu göstermek istedik. Şu anda çocuklarımız bilgisayarın esiri olmuş, obez olma yolundalar. Teknoloji esiri olanlara, hayatın içinde bisikletin de olduğunu hatırlatmak istedik.” dedi.

Çineli çocukların ve yetişkinlerin de rol aldığı ısa filmde bilgisayar bağımlısı obez bir genç, rüyasında üç arkadaşıyla ayaklarından zincirlenmiş halde, harabe bir yerde hapis kalıyorlar. Cep telefonunun çekmediği yerde sıkılan gençler, ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bu sırada Testere gelerek, çocuklara özgürlükleri için bisiklet oyunu teklifi ediyor. Bisikletini yapan ve binenlere anahtarını veriyor. Bisikletini hazırlayamayan obez çocuk ise sona kalınca korkuyor. Aniden uykusundan uyanan çocuk, rüyanın etkisinde kalıyor. Filmin sonunda, bisiklet binmenin faydaları anlatılıyor.