Hayatını kaybeden Türk popunun ünlü ismi Erol Büyükburç, Levent Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan sanatçı dostları, sanat camiasından katılımın az olmasından şikayetçi etti.

Erol Büyükburç’un cenaze namazı, öğle namazına müteakip Levent Camii’nde kılındı. Törene, Hakan Peker, Selçuk Ural, Erol Evgin, Metin Özülkü ve sevenleri katıldı.

Katılımın az olmasından yakınan Selçuk Ural, “Bir çok sanatçı böyle kahırdan gittiler. Ama burası Türkiye burası böyle bir yer. Allah nurlar içinde yatırsın. Işıklar için uyusun.” dedi. İlkim Erkan Karaca ise “ Çok düşünen bir insandı. Benim için çok kıymetli bir insandı.” ifadelerini kullandı.

Babası adına bir müze açacağını belirten Kızı Evren Erol Büyükburç da “En ufak bir ağırlık yok sadece hissettiğim çiçek kokuları var. Bir çok şeyi bende vardı. Onlar zamanı gelince hepsini paylaşacağım. Gerçekleştirmek istediği bir çok proje vardı. İnşallah müzesini gerçekleştirme imkanım olur. Annemde istiyordu onu yapmaya.” şeklinde konuştu.

Sanat camiasından katılımın az olduğunu söyleyen Ses sanatçısı Hakan Peker de duygularını şöyle dile getirdi: “ Bir çok insana feyz veren, hepimizin örnek aldığı bir sanatçıydı. O yüzden çok üzgünüz. O pop müziğinin atasıydı. Şu anda onu sevenleri ile uğurluyoruz. Ama ben birçok sanatçı arkadaşımı burada göremedim. Bizim kuşaktan olsun, Türk Pop sanatçıları olsun. Yani ben biraz şaşırdım açıkçası. En azından bizim jenerasyondaki arkadaşları beklerdim. Yoksa Türkiye’de başka bir Erol Büyükburç yok. Çok üzgünüz ben ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.”