Tiyatrocu Bahtiyar Keskin sanata destek verilmemesini protesto için kendini denizin karanlık sularına bıraktı. Bir balık tarafından yutulan 52 yaşındaki tiyatrocuyu balığın karnından Karagöz kurtardı.

Gerçekleştirdiği ilginç eylemlerle Türkiye’nin sevgisini kazanan 52 yaşındaki Bahtiyar Keskin Bursa’da ilginç bir eyleme daha imza attı. Güzel sanatlar alanında sergi açmak isteyen Bahtiyar Keskin, kendisine yıllardır Ahmet Vefik Paşa Devlet Güzel Sanatlar galerisinde yer verilmediğini söyledi. Keskin İl kültür turizm müdürlüğü, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile belediyelerin kendisine destek verip, sponsor olmamasından yakındı.

Temel rolüne bürünen Bahtiyar Keskin, tiyatrocu arkadaşları Şeref Sami Türk ve Merve Yücel ile birlikte kendilerine destek vermeyen yetkilileri protesto etti.
Eşi Fadime’den helallik isteyerek yağmurlu bir günde balığa çıkan Temel’i Karadeniz’in çılgın dalgaları arasında büyük bir balık yuttu. Temel uzun süre geri dönmeyince korkan eşi Fadime komşuları Karagöz’den yardım istedi. Karagöz ise Temel’i balığın karnında buldu.

Aralarından geçen tartışmalardan sonra sanata değer vermeyen topluma küsen Temel’e yer bulup, Bursa’nın önde gelen firma ve odalarından destek sağlatacağına söz veren Karagöz, kendisini balığın karnından çıkardı. Ardından Karagöz ve Temel ile eşi Fadime birbirine sarılarak mutluluk pozu verdi.

YA SANATA SAHİP ÇIKARLAR YADA BEN DENİZDE KAYBOLURUM

Karagöz ve Hacivat oyunlarında boy gösteren, çeşitli filmlerde yer alan Bahtiyar Keskin, şunları söyledi: “Ben ve Karagöz yıllarca Bursa’da kültürleri paylaştık, Türkiye’nin en büyük kültürlerinden birisiyiz. Karagöz ve Karadenizli Temel. Ben Bahtiyar Keskin olarak Bursa camiasında, Bursa il kültür müdürlüğünde, devlet güzel sanatlar galerisinde sergime yer bulamadım ve her sene erteleniyor. Bursa Ticaret Sanayi Odası, Bursa borsası ile Bursa’nın ağaları bize sponsor olmuyorlar ve bizim sanatımıza darbe vuruyorlar. Bu yüzden ben sanat hayatıma son vermek için hatunu kandırdım ve bir yağmurlu günde balığa çıkıp balığa yem oldum. Hatun bunu yağmurdan bilip incinmesin diye ancak bu ortamı seçtim. Ama Karagöz bana destek oluyor ve beni kurtarmaya çalışıyor. Karagöz Bursa ağalarından bana yer bulsun söz veriyorum ben de bu balığın karnından çıkacağım. Ya da Karagöz’ü de kendime çekip bu denizin derinliklerde okyanuslarda kaybolup sanatıma son vereceğim.”

Temel, ayrıca kendisini tanıtan ‘Türkülerle Bahtiyar Keskin tiyatro, dizi yapım organizasyon nostaljik kültür sanat evi’ afişini ise yine sanatına yeterince destek vermeyen yetkilileri protesto etmek için ters yazdığını sözlerine ekledi.

Bahtiyar Keskin geçtiğimiz aylarda açılışa gelmeyen Bursa valisini protesto etmek için kartal kostümü giyip tarihi Tophane surlarına çıkmıştı.