Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan genç sanatsever Vedat Alınca (23) bölgenin kötü tanıtıldığını belirterek, tarihi ve doğal güzellikleri belgesel haline getiriyor. 5 yıldan bu yana birçok belgesel ve kısa film çeken Alınca, bölgede keşfedilmemiş doğal ve tarihi güzellikler bulunduğunu belirtti.

Bölgede çekilen birçok dizi veya filmin bölge kültürünü iyi yansıtmadığını ve kötü tanıttığını anlatan Alınca’nın çektiği kısa belgesel ve filmler, sosyal medyada izleniyor. Alınca, şimdiye kadar Kızıltepe tanıtım 2014, Kızıltepe tanıtım 2015, Sanat Sokağı, Koser Kızıltepe, Kar ve Mardin ile Paranın Gücü olmak üzere 7 belgesel ve kısa film çekti. Alınca’nın çevre kirliliğini konu alan Sanat Sokağı isimli kısa belgeseli, Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BİFED) ve İstanbul Film Festivali’nden teşekkür belgesi almış.

Hedefinin Mardin ile ilgili daha güzel bir tanıtım filmi çekmek olduğunu dile getiren Alınca, “Mardin aslında yeterince tanıtılmıyor. Yapılan tanıtım filmlerinde ise sadece Mardin merkez gösteriliyor. Aslında Kızıltepe, Savur, Nusaybin, Yeşilli, Derik ve Midyat gibi doğal güzellikleri bulunan yerler var. Bu güzellikleri ve yaşamları belgesel yapmak istiyorum.” şeklinde konuştu.