Sarıçam Belediyesi Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri’nde dereceye giren yazarlara ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Çukurova Üniversitesi Kayıkhane Tesisleri'nde düzenlenen törenle eser sahiplerine ödüllerini veren Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Portakal Çiçeği Karnavalı’nın artık Adana’nın en önemli ve en değerli kültürel markası haline geldiğini söyledi. Başkan Uludağ, Kırgızistan’dan gelen Koçkarata Belediye Başkanı Kubanbek Egemberdiev’in de hazır bulunduğu ödül töreninde eser sahipleriyle sohbet etti. Uludağ, “Her yıl nisan ayının ilk günlerinde şehri baştan aşağı saran Portakal Çiçeği kokusunun bu kez tüm dünyayı kucaklayabileceği kalıcı bir projeyi hayata geçirdik.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Uludağ, Portakal Çiçeği Edebiyat Yarışması’na yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın dört bir köşesinden oldukça iddialı şiir, öykü ve deneme yazarları katıldığını belirterek, “Türk dilinde, Adana odaklı edebiyat eserlerinin sayılarının artması bu yarışmadaki önceliğimizdi. Dereceye giren eserlerde gösteriyor ki bu amacımıza ulaştık.” dedi. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, gelenekselleştirileceğini açıkladığı Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri’nin ikincisinin bu törenle birlikte başladığını da ilan ederek, “İnanıyorum ki bu edebiyat ödülleri yarışmasından geleceğin Yaşar Kemal’leri, Orhan Kemal’leri çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.

Sarıçam Belediyesi Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri’nin ilkinde ulusal ölçekte etkili isimlerin jüri olarak görevlendirildiği yarışmada hikâye dalının birincisi Amerika Birleşik Devletleri’nden yarışmaya katılan Atife Gülfer Gündoğdu oldu. Hikâye dalının ikincisi Denizli’den, üçüncüsü Karaman’dan seçildi. Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri Yarışması’nın deneme dalındaki birincisi Adana’dan Ziya İpek oldu. İkincisi İstanbul’dan, üçüncüsü yine Adana’dan bir isimdi. Yarışmanın şiir kategorisinin birincisi İstanbul’dan Yasin Semiz oldu. Bu yarışmanın da ikincisi Trabzon, üçüncüsü Konya’dan çıktı.