İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) tarafından düzenlenen Güneydoğu Avrupa Sinema Okulları Birliği (SEECS) Kısa Film Festivali’nin ikincisi, 26-28 Nisan 2016 tarihleri arasında İKÜ’de gerçekleşiyor.
Dünya Sinema Okulları Birliği (CILECT) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Stanislav Semerdjiev’in katılımıyla birliğe üye ülkelerden yabancı uyruklu öğrenciler, yönetmenler, senaristler, oyuncular ve film profesyonellerinin bir araya geldiği festivalde, SEECS’e bağlı üye okullardaki öğrencilerin ürettiği kısa filmler, üniversite gençliğiyle buluşturuluyor. Festival kapsamında görücüye çıkan filmlerin yaratıcılarını bir araya getirerek, bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarına öncülük etmek amacıyla düzenlenen organizasyonun, sinema sanatının evrensel kimliğine katkıda bulunması ve farklı renkleri bir araya getirmesi hedefleniyor.
İKÜ İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı ve SEECS Başkanı Prof. Dr. Bülent Küçükerdoğan ev sahipliğinde düzenlenen festival boyunca birçok kurmaca, animasyon, deneysel ve belgesel film yarışacak. Ayrıca festivalin içerisinde bu yıl ulusal bir yarışma olan “Liseler Arası Kısa Film Yarışması” da gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra sinemaya ilişkin sergi, panel, workshop ve sempozyumlar düzenlenerek, birbirinden farklı dillere, kültürlere ve sinema estetiğine sahip ülkelerin sinema öğrencilerinin buluşmasına aracılık edecek.