Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın düzenlediği 2. Şehir Tiyatroları Buluşması, bugün İstanbul Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenecek Slavomir Mrozek'in yazıp Ragıp Yavuz’un yönettiği ‘Terzi’ isimli oyunla başladı.

İstanbul, Antalya, Bursa, Mersin, Denizli, Manisa, Giresun, Alanya ve Seyhan şehir tiyatrolarının yanı sıra Kıbrıs Beyarmudu Belediye Güney Mesarya Tiyatrosu, Kayseri Belediye Konservatuarı Tiyatrosu, Sarıyer Belediyesi Tiyatrosu, Bakırköy Belediye Tiyatrosu, Fethiye Belediye Tiyatrosu, ekiplerinin katıldığı ve 30 Ekim'e kadar devam edecek olan 2. Şehir Tiyatroları Buluşması, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu ile Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde sahnelenecek oyunlar ile Adanalılara tiyatro ziyafeti sunacak.

Adana Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni ve Tiyatro Şube Müdürü İsmail Dikilitaş; amaçlarının şehir tiyatroları arasındaki bağları güçlendirmek ve şehir tiyatrolarını daha iyi yerlere getirmek olduğunu belirtti. Dikilitaş, oyunları izlemek isteyen Adanalı sanatseverleri salonlarında konuk etmekten onur duyacaklarını vurguladı.