Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Enerji Müzesi’nin ev sahipliğinde Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.(UEDAŞ) tarafından hazırlanan 11 şehirden 30 fotoğrafın yer aldığı ‘Şehrin Işıkları’ sergisi törenle açıldı.

UEDAŞ tarafından iki senedir yapılan fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğrafların yer aldığı ‘Şehrin ışıkları Sergisi’, Bursa Enerji Müzesi’nde izlenime sunuldu. Programa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, CLK Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytaç, Büyükşehir Belediyesi ve UEDAŞ yöneticileri ile konuklar, sergiyi gezerek fotoğrafları inceledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kültür ve medeniyet şehri, tarih başkenti Bursa’da güzel bir sergiyi daha açtıklarını söyledi. 11 şehirden gelen 30 fotoğrafın şehirlerin ışıklandırılmasının önemini gözler önüne serdiğini ifade eden Altepe, “Şehirlerimiz özellikle ışıklandırılmasıyla bizleri daha da büyülüyor. Şehrimizde birçok güzellik var. Ama bu güzelliklerin hava karardıktan sonra ışıklarla ortaya çıkarılması o şehre ayrı bir hava katıyor. Surlardan Cumhuriyet Caddesine, Ulu Cami’den Zafer Meydanına kadar birçok mekan fotoğraflanmış. Şehrin ışıklarıyla birlikte görülmesi gerekmeyen ve görülmemesi gereken objeler kenara atılmış oluyor. Ortaya çıkması gereken objeler de en güzel şekilde sanatsal güzelliğiyle ortaya çıkıyor. Çalışmayı yapan UEDAŞ’a ve diğer tüm kurum ve sanatçılara teşekkür ediyorum” dedi.

CLK Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytaç ise, elektrik denince akla ilk olarak ışıkların geldiğini dile getirdi. Şehrin birçok güzelliğinin ışıklarla beraber daha belirgin hale getirildiğini aktaran Aytaç, “Işıklarla ortaya çıkan güzel görüntüleri fotoğraf yarışmasıyla bir araya getirmek istedik. Yarışmanın bu sene üçüncüsü yapıyoruz. Mayıs ayından Haziran ayına kadar başvuruları alacağız. Son iki seneye ait yarışmada dereceye giren fotoğraflarla Enerji Müzesi’nde sergimizi açıyoruz. Bu sene de dereceye giren fotoğrafları yine Enerji Müzesi’nde sergileyeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından CLK Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytaç tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye günün anısına Tarihi Belediye Binası’nın fotoğrafı hediye edildi. Sergi, 15 Mart 2015 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.