Tüm sevdiklerini geride bırakarak dünyanın bir ucuna giden fedakâr bir öğretmenin hikâyesinden yola çıkarak çekilen 'Selam Bahara Yolculuk', Belçika’da 12 Mart’ta vizyona girecek.

Senaryosu gerçek bir hayat hikâyesinden yola çıkılarak yazılan 'Bahara Yolculuk' filminde, Türkiye’den Kırgızistan yollarına düşüp, umut dolu yeni bir hikâye yazmak isteyen gönüllü bir öğretmenin yaşam mücadelesi konu alınıyor. Bu zorlu mücadelede tanıştığı yeni insanlar, gurbet ve iç içe geçen yaşam öyküleri beyazperdeye taşınıyor.

Çekimleri Türkiye'nin yanı sıra Kazakistan ve Kırgızistan'da gerçekleştirilen filmin yönetmenliğini Hamdi Alkan üstlenirken dram türündeki yapımın başrollerinde Aslıhan Güner, Gürol Güngör, Merve Sevi ve Mert Yavuzcan yer alıyor. Filmde rol alan Türk oyunculara Mıktıbek Apazov, Egemberdi Bekboliev, Nazira Aitbekova gibi Kırgız oyuncular da eşlik ediyor. Filmin senaryosu Erkan Çıplak'a, müzikleri ise Yücel Arzen'e ait.

'Selam Bahara Yolculuk' filmi Kinepolis Brüksel, Anvers ve Hasselt salonlarında sahnelenecek. Brüksel’de üç farklı seansta yayınlanacak olan film Anvers ve Hasselt’te 2 seans olarak gösterime girecek.