Yönetmenliğini Hamdi Alkan'ın yaptığı 'Selam Bahara Yolculuk' filmi Mardin’de sinemaseverlerle buluştu. Filmi, vizyona girmesi ile birlikte 2 günde bin 500 kişi izledi.

Senaryosu yaşanmış gerçek bir hikayeden yola çıkılarak yazılan ve çekimleri Kırgızistan, Kazakistan ve Türkiye'de yapılan film, gönül kahramanlarının hikayesini konu alıyor. Filmin vizyona girmesi ile birlikte Mardin’de vatandaşlar sinema salonlarına akın ederek filme yoğun ilgi gösterdi. Filmi izleyen vatandaşların oldukça duygulandığı görüldü.

Filmi izleyen eğitimci Murat Polat, filmin çok güzel çekildiğini belirterek, iyi bir hayat için değil iyi bir ölüme gidenlere selam gönderdiğini söyledi. Aslında yaşanmış bir hayattan esinlenmesinin kendi adına öğretmen olarak gururlandığını belirten Polat, ”Kendi hayatlarını hiçe sayarak dünyanın 163 ülkesine giden öğretmen arkadaşlara buradan dualarımızı yolluyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar.” dedi.

Bu filmin sonuçta gerçek bir hayat hikayesine dayandığını belirten Yılmaz Ateş ise filmin gerçek öyküsü etkileyici olduğu gibi filmin de etkileyici olduğunu söyledi. Ateş, ”Filmin yapımcılarına teşekkür ediyorum. Güzel bir film hazırlanış, inşallah devamı gelir. Hakikaten o talihliler arasında olmak isterdim. Yurt dışına çıkan öğretmenlerin arasında olmak isterdim. Oradaki İsmail öğretmen şahsında onun yurt dışında temsil ettiği hizmetlerine, arkadaşlara büyük saygı duyuyorum.” ifadelerini kullandı

Filmden oldukça etkilendiğini ifade eden Ayşe Eser de "Çok duygulandım, özellikle yaşanmış bir hikayeden yola çıkılarak yapılmış bir film olması bizleri duygulandırdı. Onlara teşekkür ediyorum. Bu duyguyu bize yaşattılar.” diye konuştu.