Kardelen Eğitim Çevre ve Yardımlaşma Derneği'nin Osmancık'ta sinema kültürünün gelişmesi amacıyla 13 Mart'ta vizyona giren ve 3 günde 418 bin 557 kişi tarafından izlenerek büyük bir başarıya imza atan Selam Bahara Yolculuk adlı sinema filmini Osmancık'ta izleyiciyle buluşturacak. 21 - 22 Mart Cumartesi ve Pazar günü Fem Dershanesi üst katında özel olarak hazırlanan salonda gösterilecek olan film 13.00 - 16.30 - 20.00 saatlerinde olmak üzere 3 seans gösterime sunulacak.

Senaryosu gerçek bir hayat hikâyesinden yola çıkılarak yazılan 'Bahara Yolculuk' filminde, Türkiye’den yola çıkarak Kırgızistan topraklarına uzanan, umut dolu yeni bir hikaye yazmak isteyen gönüllü bir öğretmenin yaşam mücadelesi beyaz perdeye taşınıyor. Bu zorlu mücadelede tanıştığı yeni insanlar, gurbet ve iç içe geçen yaşam öyküleri filme aktarılıyor. 'Bahara Yolculuk' bambaşka insan manzaralarına ev sahipliği yapan sımsıcak bir yol filmi.

Çekimleri Türkiye'nin yanı sıra Kazakistan ve Kırgızistan'da gerçekleştirilen filmin yönetmenliğini Hamdi Alkan üstlenirken dram türündeki yapımın başrollerinde Aslıhan Güner, Gürol Güngör, Merve Sevi ve Mert Yavuzcan yer alıyor. Filmde rol alan Türk oyunculara Mıktıbek Apazov, Egemberdi Bekboliev, Nazira Aitbekova gibi Kırgız oyuncular da eşlik ediyor. Filmin senaryosu Osmancık’lı Erkan Çıplak'a, müzikleri ise Yücel Arzen'e ait.

Kardelen Eğitim Çevre ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bekir Demir yaptığı açıklamada, "İkincisini gerçekleştireceğimiz sinema gösteriminin Osmancık halkının sinema kültürünü geliştireceğini düşünüyoruz. Daha önce Birleşen Gönüller isimli sinema filmini Osmancık halkı ile buluşturmuştuk, izleyicilerden almış olduğumuz olumlu tepki ile bu tür etkinlikleri Osmancık halkıyla buluşturmaya devam ediyoruz. İki saat 6 dakika sürecek olan Selam Bahara Yolculuk adlı sinema filmini izlemek üzere tüm Osmancık halkını bekliyoruz" şeklinde konuştu.