Halen vizyonda olan ve izlenme sayısı 2 milyona yaklaşan 'Selam Bahara Yolculuk' filmi oyuncuları Polatlı Samanyolu Koleji'ni ziyaret etti. Başrol oyuncuları Aslıhan Güner, Gürol Güngör, Mert Yavuzcan, okulda öğrenci ve velilerle ile söyleşi gerçekleştirdi.

Senaryosu gerçek bir hayat hikayesinden yola çıkılarak yazılan Kırgızistan’da öğretmenlik yapan İsmail öğretmen ve eşi Sevgi'nin öyküsü anlatılan Selam Bahara Yolculuk filminin oyuncularından Aslıhan Güner, "Yaşanmış bir senaryo olduğu için beni derinden etkiledi. Ekip arkadaşlarımızda çok iyi oldukları için çok güzel bir proje ortaya çıktı. İklim şartları ve çekim yaparken yaşanan deprem bizi zorladı. En çok mektup ve final sahnesinden etkilendim." dedi.

İsmail öğretmeni canlandıran Gürol Güngör ise "Adanmışlık ve gerçekte yaşanmış olan olayların hikayesi olduğu için bunlar benim için çok etkili oldu. Ve güzel bir ekiple çalıştık. Belgesel tadında, gerçekten zor şartlarda ve fedakarlıklar silsilelerinin yaşandığı bir yerde güzel bir eser meydana çıkardığımızı düşünüyorum." diye konuştu.

Maceracı Mehmet rolünü oynayan Mertcan Yavuzcan da "Çok heyecanlı bir süreç oldu, oynanmasına ve şu an sizin karşınızda olmamıza kadar. Karakter benim ilgimi çok çekmişti. Yaşanmış bir karakter olması benim bu filmde yer almama sebep oldu." dedi.

Söyleşi sonunda film oyuncuları ve öğrenciler veliler, hatıra fotoğrafı çektirdi. Film vizyona girdiği ilk iki günde ve film oyuncularının geldiği son iki günde Polatlı'da 5 bin izleyici sayısına ulaştı.